I když už sezóna jahod pomalu končí, pořád se ještě dají najít stánky, kde je poměrně levně nakoupit. Chtěla jsem využít poslední šanci a připravila jsem pro vás ve spolupráci se značkou Fagor tenhle krásný recept, kde si jahody můžete pořádně užít. Berte ho prosím jako dárek za tu obrovskou podporu, kterou mi dáváte. Dnes je nás na facebooku rovných 7000 detoxáků. 🙂 Ani nevíte, jak moc to pro mě znamená.
Co na něj říkáte? 🙂
Spotřebiče:
Fagor Smoothie BV 320
Fagor Tyčový mixér B-675MA
Ingredience:
Korpus:
- 1 hrnek mandlí natural
- 0,5 hrnku vypeckovaných čerstvých datlí
Krém:
- Hrnek mandlového mléka
- 1 hrnek kešu (alespoň 2 hodiny předem odstáté ve vodě)
- 2 lžíce agávového sirupu
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 mražené oloupané banány
- lžička skořice
- 30 kapek vanilkového extraktu
Jahodová dřeň:
- 150 g jahod
- lžíce a půl agávového sirupu
Později:
- hooooodně jahod cca 500 g
Postup:
V mixéru rozmixujte nejprve hrnek mandlí. Poté priřejte také čerstvé datle a pomixujte znovu. Ze vzniklé hmoty uhnětejte těsto a vyložte jím spodek dortové formy.
Dejte do mrazáku.
Mezitím ve smoothie mixéru rozmixujte ingredience na na krém. Banány nechte před mixováním povolit. Odložte bokem.
Nakrájejte zhruba polovinu jahod na plátky.
Vyjměte formu z mrazáku a na korpos položte první vrstvu čerstvých jahod. Jahody potom opatrně polijte zhruba polovinou připraveného krému a dejte znovu zamrazit alespoň na 40 minut.
Do krému přidejte misku jahod a rozmixujte znovu. Odložte bokem.
Na zamrzlou vrstvu krému položte další vrstvu plátků jahod. Jahody zalijte jahodovým krémem a dejte na 40 minut zamrazit.
V mixéru rozmixujte 200 gramů jahod s agáve na jahodovou dřeň a nalijte ji na zamrzlou vrstvu jahodového krému. Dejte zamrazit.
Na závěr dort ozdobte poslední vrstvou plátků jahod a vraťte ještě alespoň na půl hodiny do mrazáku.
Před podáváním nechte dortík pár minut povolit venku.
Dobrou chuť. 🙂
Další dobrůtky hledejte taky na Romči blogu Na skok v kuchyni. Nebudete litovat. 🙂
2 Komentáře
Ahoj, super receptík, vyskúšam… chcem sa spýtať, aký priemer formy si použila?
Omlouvám se za pozdní odpověď. Byla jsem několik dní mimo dosah internetu na detoxikačním pobytu. 🙂 Formy mám nejradši malé. Okolo 18-20 cm. Raw dorty jsou děsně syté. Měnší bohatě stačí i pro návštěvu. :)http://www.detoxchutne.cz/wp-admin/edit-comments.php#comments-form