Podzim se blíží a s ním i sezóna batát. Už jste někdy zkoušeli verzi se skořicí a sladkou paprikou? Je taaaak výborná. 😀 Já ji mám osobně nejradši po přidání tymiánu nebo rozmarýny, olivoveho oleje a česneku. Je to hodně jednoduché jídlo. I tak je to ale jedna z mých nejoblíbenějších podzimních dobrůtek.
Skořicovo paprikové batáty s tymiánem
Ingredience:
- 4 batáty
- hrst čerstvého tymiánu
- himalájská sůl
- sladká červená paprika
- mletá skořice
- olivový olej
- cibule
- 5 stroužků česneku
Postup:
Troubu předehřejte na tradiční pečení na 220°C.
Omyté batáty nakrájejte i se slupkou na plátky. Plátky batát smíchejte v míse s červenou paprikou, skořicí, špetkou soli a olivovým olejem tak, aby byly batáty směsí hezky rovnoměrně pokryté.
Naložené batáty vyskládejte na plech pokrytý pečícím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby.
Mezitím nakrájejte cibuli na čtvrtky a očistěte stroužky česneku. Vše nasypejte k batátám v troubě a nechte zapéct na zhruba 25 minut.
Po 25 minutách batáty začněte kontrolovat. Až budou zapečené přesně podle vašich představ, vyndejte plech z trouby, ozdobte čerstvým tymiánem a servírujte.
Výborně chutnají jako příloha i jen tak samotné.
Dobrou chuť. 🙂
Dosud žádný komentář