Byla jsem tak unavená, že jsem myslela, že snad usnu na 100 let. Tak jsem si připravila tenhle podzimní dortík, aby mě trošku probudil. Zabralo to. 🙂
Dort Šípkové Růženky
Ingredience:
Korpus:
• 1,5 hrnku pekanových ořechů
• ½ hrnku vypeckovaných čerstvých datlí (ideálně medjol)
• 1 kávová lžička skořice
• ½ kávové lžičky mletého muškátového oříšku
• špetka soli
Krém:
• 1,5 hrnuku kešu (manočeních 12 ve vodě)
• šťáva ze 2 vymačkaných pomerančů
• 1 hrnek čerstvých datlí
• lžička skořice
• 15 hřebíčků rozdrcených ve hmoždíři
• 4 vypeckované švestky
• (agávový sirup na doslazení)
Ozdoba:
• Hrst granátového jablíčka
1) Do mixéru nasypte všechny ingredience pro výrobu korpusu a mixujte dokud nebude směs lepit. Těsto natlačce rovnoměrně na spodek dortové formy a dejte do mrazáku.
2) Do mixéru vložte všechny ingredience na výrobu krému a mixujte dokud krém nebude opravdu krémově jemný. Pokud budete chtít, doslaďte směs trochou agávového sirupu.
3) Vylijte krém na korpus v dortové formě. Povrch zahlaďte do rovna a vložte znovu do mrazáku nejméně na 3 – 4 hodiny
4) Vyndejte z mrazáku zhruba 30 minut před servírováním. Povrch dortu pak ozdobte dle vašeho vkusu. Já jsem použila granátové jablíčko.
Dort můžete udělat do jednoho nebo více pater, jako já na obrázku.
Dobrou chuť.
Dosud žádný komentář