Bulgur s cuketou a sušenými rajčaty patří mezi má oblíbená jídla. Zdravý, chuťově výrazný pokrm, který navíc chutná dobře i studený. Právě z toho důvodu se jedná o jedno z mých nejoblíbenějších jídel do krabičky.
Stačí si udělat větší množství do lednice a postupně ho ujídat. Ideální pro zaneprázdněné požitkáře. Vhodné také pro vegany.
Pokud se vám video líbí, nezapomeňte ho sdílet, lajkovat a odebírat můj YouTube kanál Detox chutne.
Ingredience:
- 1 ks – cuketa
- 1 hrst – cherry rajčátka
- 100 g – bulgur (vařený)
- 1 sklenice – sušená rajčata v olivovém oleji
- 2 ks – cibule
- 1 ks – BIO zeleninový bujón
- jarní cibulka
- 2 stroužky – česnek
Postup:
Cherry rajčátka nakrájete na půlky.
Cibuli, 2 stroužky česneku a jarní cibulku nakrájejte na tenká kolečka.
Omytou cuketu rozkrojte podélně napůl a následně znovu podélně napůl. vzniknou vám 4 dlouhé špalíčky. Ty následně nakrájejte na tenké plátky.
Sušená rajčata nakrájejte na drobné kousky.
Na pánvi orestujte na trošce oleje ze sušených rajčat cibulku. Když je sklovatá, přidejte také nakrájenou cuketu.
Když cuketa pustí trochu šťávy, přilijte několik lžic vody a zeleninový bujón. Následně přidejte nakrájený česnek a cherry rajčátka a směs poduste, dokud cuketa nezměkne. Následně přidejte na drobno nakrájená sušená rajčata.
Na nádobí servírujte vařený bulgur a na něj následně hotovou zeleninovou směs.
Dobrou chuť!
2 Komentáře
Mňam ! toto musím skúsiť 🙂 vyzerá to jednoducho a chutne.
Viki Ceglédyová
Odzkoušeno 😉 jednoduché, rychlé a hlavně výborné jídlo ! Určitě zařazuji do svého jídelníčku 😀