Zahřívací, dietní, zdravý, plný vlákniny, veganský, chutný… Takový je bulgur se zeleninou a uzeným tempehem.
Obsahuje vysoké množství bílkovin, spoustu zeleniny a omega 3 mastných kyselin.
Na jeho přípravě není kromě krájení nic tak složitého. Vyzkoušejte. Uvidíte sami. 🙂
Všechny obsažené ingredience, kromě čerstvé zeleniny navíc seženete v jediném obchodě. Objednejte například z e-shopu Neway a nechte si celou zásilku poslat až domů.
Pro 4 osoby:
Ingredience:
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1/2 pórku
- čerstvý rozmarýn
- 190 g uzeného tempehu
- 150 g tmavého bulguru
- sůl
- olivový olej
- 120 ml rostlinné smetany na vaření
- 1/2 kostky BIO zeleninového bujónu
Postup:
Bulgur uvaříme do měkka. Na díl bulguru připadně vždy zhruba 3*více vody. Bulgur vaříme do odpaření vody zhruba 15 minut. Na posledních pár minut přidáme do bulguru půl kostky BIO zeleninového vývaru.
Zeleninu nakrájíme na tenké proužky nebo kostičky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme zeleninu spolu se špetkou soli a necháme restovat. Uzený bulgur k zelenině nastrouháme na hrubém struhadle. Vše restujeme spolu dokud zeleninka lehce nezměkne.
Poté přidáme bulgur a špetku bylinek.
Pořádně promícháme a prohřejeme. Zalijeme rostlinnou smetanou a krátce provaříme tak, aby směs byla trochu lepivá.
Dobrou chuť.
Osobně rizota ráda servíruji vytvarované do formiček a ozdobené troškou zeleniny nebo bylinek. Miluju například jednoduché matně černé talíře, na kterých jídlo dokonale vynikne. Talíř na obrázku je od značky KARE stojí 99 Kč a najdete ho zde.
Další hlavní chody i veganské dobroty najdete zde.
1 Komentář
Super recept, akorat jsem chvíli koukala, jaký uzeny bulgur nastrouhame na struhadle🙂