jáhlové raffaelo je jedna z mých oblíbených dietních dobrot. Maso a mléčné výrobky téměř nejím a když sportuji, dělá mi někdy problém, dostat do sebe dostatek proteinů.
Hodně mi pomáhají ořechy a konopný protein. S luštěninami už mám vztah trochu komplikovanější. Ne, že by mi snad nechutnaly, ale většinou se nějak nemůžu dokopat k tomu je uvařit. Přitom třeba hummus s čevenou řepou je jedním z našich domácích favoritů.
Proto mám ráda jáhlové raffaello. Je plné výživných látek, přirozeně lehounce sladké, snadno skladovatelné a dá se vzít i do krabičky na svačinu. Často kuliček udělám víc a na pár dní mám o luštěniny postaráno.
Mimochodem na akci Cosmobloggers slavivy velký úspěch. 🙂
Co budete na přípravu potřebovat?
Ingredience:
- 200 g jáhel
- 3-4 lžíce agávového sirupu/medu
- 200 ml kokosového mléka z plechovky
- šálek loupaných mandlí
- šálek strouhaného kokosu na obalení
Postup:
Jáhly několikrát pořáně propláchněte vařicí vodou. Je to důležité. Bez probláchnutí by mohly zůstat hořké.
Uvařte jáhly úplně do měkka. Je třeba, aby získali lepivou kašovitou konzistenci, která po vychladnutí drží při sobě ve tvaru kuliček. Těsně předtím, než jsou jáhly úplně měkké, nalijte do hrnce kokosové mléko a jáhly v něm dovařte.
Jáhly nechte vychladnout a oslaďte je agávovým sirupem nebo medem.
Vychladlé “těsto” uválejte do kuliček. Do středu vždy vložte loupanou mandli a kuličku obalte v kokosu.
Recept je hotový.
Dobrou chuť. 😉
1 Komentář
[…] Jáhlové raffaello […]