Všimla jsem si, že vás poslední dobou trochu zanedbávám s klasickými dietními recepty. Dortíky jsou sice fajn, ale k večeři si je rozhodně nedávám. Na sladké mívám chuť většinou ráno a odpoledne, když postupně začnou docházet “baterky”. Večer se naopak snažím jíst opravdu lehká jídla. Většinou hlavně kopec zeleniny a ňákou tu bílkovinu k tomu. Často jsem v práci třeba i do 8 do večera, takže mám ráda jednoduché recepty, u kterých nemusím moc myslet. ☺
Moje hodně oblíbená večerní jídla jsou krémové polévky, saláty, zelenina na pánvi všecho druhu, nebo různé zeleniny pečené v troubě. Jedno z takových pečených jídel vidíte i na tomhle obrázku.
Postup u pečené zeleniny v troubě je u mě většinou hodně podobný.
Předehřeju troubu na tradiční pečení na 200°C. Plech vyložím pečícím papírem a nakrájím na něj zeleninu, která se doma zrovna najde.
Zeleninu ráda krájím na hranolky a rajčata, cubule a česnek nechávám na co největší kusy. Na plátky krájím snad jedině pórek, brambory a batáty. Jídlo potom vypadá hezky živě.
Pečená zelenina s cuketovými hranolky
Ingredience:
Olivový olej
Pórek
Červená cibule
Zelená cuketa
Žlutá cuketa
3 mrkve
1 brambora
rajče
rozmarýna
tymián
česnek
Brambory a mrkev nakrájím, vyložím na plech, poliju trochou olivového oleje, posolím himalájskou solí a posypu bylinkami. Vše dám péct na 15 minut do trouby na 200°C. Na kořenovou zeleninu mám nejradši provensálské koření, nebo samotný tymián, případně rozmarýnu.
Mezitím nakrájím zbytek zeleniny. Vše opět položím na plech, trochu posolím, zakápnu olivovým olejem a ochutím bylinkami. Plech vrátím do trouby a nechám péct dalších 30-40 minut dokud nebudou mrkve a brambory měkké.
Vypnu troubu a je hotovo.
Dobrou chuť. ☺
Dosud žádný komentář