Přemýšlíte, jak do sebe nebo vašich dětiček dostat trochu zeleniny tak, abyste to vy ani děti téměř nepoznali? Pak jsou pro vás pohankovo špenátová UFO snad tím nejlepším řešením. Obsahují samé zdravé ingredience, jsou bohatá na vitamíny, minerály, vlákninu i protein a ingredience v nich obsažené se skvěle hodí mimo jiné do chladného počasí.
Proč zrovna tyto ingredience?
Pohanka je skvělý bezlepkový zdroj vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Výrazně prohřívá organismus, obnovuje jaterní buňky a působí blahodárně na cévy i trávicí ústrojí.
Špenát v receptu kromě barvy ani nepoznáte. Má velmi jemnou chuť. Nepozorovaně do vás dostane mix látek, které jsou pro vaše zdraví důležité.
Konopná semínka jsou plná bílkovin a nabitá dalšími zdraví prospěšnými látkami Je to superpotravina. Proto je “super” jí do jídelníčku zahrnout. 🙂
Lesní plody dodaji vitamíny i chuť a krásně pročistí a utuží vaše tělo. V zimě ochrání například od zánětu močových cest.
Med nám v zimním období dávaly na posilněnou už i naše babičky. Zdravými látkami je prostě nabitý.
Perlivá voda v receptu způsobí nadýchanost lívanců.
Pohankovo špenátová UFO
Ingredience na UFO:
(zhruba 20 UFO lívanců)
- 125 g baby špenátu
- 500 ml konopného mléka
- 100 ml perlivé vody
- 200 g pohankové mouky
- 2 domácí vajíčka
- kůra z bio citrónu
- 20 kapek přírodního vanilkového extraktu
- špetka himalájské soli
- kokosový olej
- 3 lžíce medu
Ingradience na polevy a ozdobu:
- 200 g mražených lesních plodů
- Rýžová smetana
- Včelí med
- Baby špenát/polníček
- Plátky mandlí
Všechny ingredience na UFO vložte do výkonného mixéru na smoothie. Vše spolu pečlivé rozmixujte na jemňoučké tekuté těsto. Kdo má rád chuť konopných semínek, může v těstu rozmixovat také část zbylé drtě z přípravy konopného mléka.
Rozehřejte lívancovou pánev, vymažtě jí lehce kokosovým olejem, nalijte do ní těsto a na mírnějším ohni začněte smažit UFO lívance.
Ve smoothie mixéru rozmixujte 120 g mražených lesních plodů spolu se 2 lžícemi medu a 100 g rýžové smetany.
Když jsou všechna UFO hotová, naservírujte na talíř jedno UFO a polijte ho ovocným krémem. Na krém položte druhé a polijte jej rýžovou smetanou. Na smetanu položte další lívanec, který pokryjte několika lístky špenátu nebo polníčku a přikryjte je dalším UFO. Navrch lívance polijte medem, smetanou, kapkou ovocného krému a posypejte trochou kůry z bio citrónu, plátky mandlí a několika lesními plody.
Dobrou chuť. 🙂
2 Komentáře
[…] Pohankovo špenátová UFO […]
[…] a třtinový cukr. Toť vše. Nedám na ně dopustit. Obojí můžete použít například k mým bezlepkovým lívancům nebo třeba bezlepkovým vegan kledlíčkům. Vysoký obsah zázvoru navíc krásně upravuje […]
[…] Vyzkoušejte také moje bezlepkové – pohankovo špenátové lívance […]
[…] nebo pohankovo špenátová ufa […]