Nevím, jak jste na tom s luštěninami vy. Já jim moc nedám. Ani nevím proč. Přitom jsou pro zdraví tak důležité. Červená čočka obsahuje velké…
Už podruhé mě letos oslovila Michaela Výtisková, organizátorka konference o výživě a výživových trendech pod názvem FOOD21. První ročníky jsem navštívila se dvěmi z vás,…
Tapioka nebo taky maniok, yuka. Různé názvy pro stejnou rostlinku. Obsahuje vysoký podíl škrobů, ze kterých v asijské kuchyni připravují řadu dezertů i slaných jídel,…
Jste stejně jako já ten typ člověka, co mívá někdy sto chutí vzít kyblík zmrzliny a s prominutím jí sežrat klidně celou na posezení? Důvodů…
Zahřívací, dietní, zdravý, plný vlákniny, veganský, chutný… Takový je bulgur se zeleninou a uzeným tempehem. Obsahuje vysoké množství bílkovin, spoustu zeleniny a omega 3 mastných…
Když se mi pod ruku nedávno dostaly úžasné BIO zázvorové produkty značky The Ginger People, úplně jsem se zamilovala. Hlavně do zázvorové marmelády, bez které už…
Smoothiečka na banánovém základu jsou moje nejoblíbenější snídaně. Připravuju je v různých podobách. Dnes jsem si trochu pohrála s broskvemi, novým výborným kokosovým olejem, který…
I když už sezóna jahod pomalu končí, pořád se ještě dají najít stánky, kde je poměrně levně nakoupit. Chtěla jsem využít poslední šanci a…
Jeden z mých oblíbených. Kozí sýr, ovoce, zelenina, dýňový olej.. Prostě samé dobroty. Salát se zapečeným kozím sýrem a pomerančovým dresinkem jsem okoukala v jedné…
Je tu konečně akce, na kterou jsem se moc těšila. Spolu s mou kamarádkou Romčou z blogu Na skok v kuchyni jsme pro vás připravily…