Veganský RAW nepečený borůvkovo – citronový cheesecake
Ingredience:
Korpus:
Přírodní mandle 1 hrnek
Medjol datle vypeckované 1 hrnek
Krém:
Kešu ořechy 1,5 hrnku kešu ořechů (přes noc namočených ve vlažné vodě a pak sceděných)
Šťáva z citronu 3-4 lžíce
BioPuro kokosový olej 4-5 lžic
Kokosové mléko plnotučné 2/3 hrnku
BioPuro raw agáve sirup 3-4 lžíce
borůvky 150 gramů
Ozdoba:
Jedlé kvěniny
Kousky raw čokolády
Plátky kokosu
Jiné dle chuti a vkusu. ☺
Postup:
Rozmixujte ve výkonném mixéru mandle na hrubý prášek. Poté přidejte datle a mixujte dokud vznikne konzistence lepkavého těsta. Těstem vyplňte spodek dortové formy.
Dejte do mixéru veškeré ingredience na přípravu krému a mixujte do co nejhladší konzistence. Krém nalijte do dortové formy. Lehce s dortem zahýbejte, aby na povrch probublaly bublinky vzduchu. Povrch krému poté z lehka popíchejte vidličkou, abyste se bublinek zbavili. Dort nechte v mrazáku ztuhnout na nejméně 4 hodiny.
Nakonec dort ozdobte podle svých představ. Já jsem pro ozdobu použila nekolik kytiček, kanadské borůvky a kousíčky hořké čokolády.
Než začnete dort krájet, nechtě ho zhruba 10-15 minut venku z mrazáku. Řez dortem bude hladší, pokud nůž nejdříve nahřejete pod tekoucí teplou vodou a poté jej před řezem usušíte.
Dobrou chuť. ☺
Video tutoriál najdete v sekci Videa a na mém Youtube.
2 Komentáře
[…] Borůvkovo citrónový cheesecake […]
[…] Raw borůvkovo citrónový cheesecake […]