Jeden z mých oblíbených. Kozí sýr, ovoce, zelenina, dýňový olej.. Prostě samé dobroty. Salát se zapečeným kozím sýrem a pomerančovým dresinkem jsem okoukala v jedné pražské pizzerii. Jako obvykle jsem si netroufla se na recept zeptat a tak jsem si ho podle chuti domyslela sama. 🙂
Na přípravu mojí verze téhle lahůdky budete potřebovat:
Ingredience:
- Trhaný salát různého druhu
- Mladý špenát
- Rukola
- 1 pomeranč
- 1 lžička medu
- 1 lžíce dýňového oleje
- Kousek kozího sýra vhodného na grilování (osobně používám například značku Président)
- Dýňová semínka
- ½ červené řepy
Spotřebič:
Lis na citrusy Fagor MZ-350
Postup:
Umyjte řepu a dejte jí i se slupkou péct zabalenou v alobalu na 60 min na 180°C.
Mezitím smíchejte lžičku květového medu s dýňovým olejem a lžící šťávy z pomeranče, kterou získáte z lisu na citrusy. V dresinku promíchejte směs veškeré listové zeleniny.
Oloupejte několik měsíčků pomeranče.
Když už je řepa hotová, dejte ji vychladnout a následně ji nakrájejte na tenké řepné carpaccio.
Zhruba 1,5 centimetru vysoký kozí sýr s plísní dejte zapéct v troubě na funkci grilování na zhruba 10 minut, dokud se neogriluje a nezůstane uvnitř měkký.
Na pánvi orestujte dýňová semínka.
Na talíř položte hnízdo salátu. Na něj uložte carpaccio z červené řepy, několik měsíčků pomeranče a kozí sýr. Své dílo nakonec posypejte orestovanými dýňovými semínky.
Na další recepty nezapomeňte kouknout na facebooku FAGOR CZ nebo na profilu blogu Na skok v kuchyni, který píše moje kamarádka Romča.
Dobrou chuť. 🙂
2 Komentáře
Podobný salát s Káčou děláme…nebo spíš dělaly jsme…měj se Barčo
Alena Pekárková
Jé ahoj. To jsem netušila, že se na blog taky koukáš. Mám radost. 🙂 Já ten salát okoukala v La Casata pizzerii na Ryšánce. Dělají ho asi trošku jinak, ale chutná úplně výborně.