Připravit veganské slané jídlo může být pro mnohé oříšek. Ještě pokud má skvěle chutnat a alespoň trochu dobře vypadat.
Protože si ráda pohrávám s přípravou jídel z ingrdiencí “co dům dal”, vymyslela jsem i tenhle recept úplnou náhodou. Stejnou náhodou se z něj rychle stalo jedno z mých oblíbených mlsání.
Koukněte se na video recept a dopřejte si trochu té dobroty i vy.
Pokud se vám video líbí, nezapomeňte ho sdílet, lajkovat a odebírat můj YouTube kanál Detox chutne
Ingredience:
- 1 plát listového těsta
- 1/2 balení Ďobáčky
- 150 g vařeného špenátu
- 2 ks cibule
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 hrst Tavenýru
- 2 stroužky česneku
- Hrubozrnná sůl
Postup:
- Listové těsto okrojte do kulatého tvaru. Uprostřed placku rozřízněte třema řezy do tvaru hvězdičky.
- Na pánvi orestujte nadrobno nakrájené cibule. Přidejte třtinový cukr a nechte zkaramelizovat.
- Po obvodu kruhu postupně položte vařený špenát, karamelizovanou cibulku, na plátky nakrájený česnek, Ďobáčky, a Tavenýr.
- Věnec zabalte do cípů těsta a posolte lehce hrubozrnnou solí.
- Nechte péct v předem předehřáté troubě zhruba 40 minut na 200°C tradičního pečení.
Podávejte s dipem nebo salsou dle chuti.
Dobrou chuť.
Další video recepty najdete zde.
Vyzkoušejte například recept na jednoduché Guacamole.
2 Komentáře
Listove testo neni veganska ingredience. Obsahuje spoustu, spoustu masla, ktere je zivocisneho puvodu. Kazdopadne jako vegetarianske jidlo to vypada moc dobre 🙂
Baru třeba v Lidlu i jiných prodejnách se dá veganské koupit. 😉 A člověk to ani nepozná.
dá se udělat i domácí s rostlinného neztuženého tuku(neobsahuje PO)-zakoupí se v krámku se zdravou výživou…a když se použije i jiná mouka než z obilí tak bude i bezlepková….jen použít vhodnou mouku…vhodná je třeba rýžová, z kukuřice,z cizrny(nebo třeba luštěninová) nebo s pohanky…bez laktozy (mléčný cukr,obsažený v mléce a výrobcích z něj)musím žít už od dětství a můj kamarád trpí celiakii,tak snad vím mnohé