Kdo by nemiloval batáty? Kolikrát se mi stane, že vybírám restaurace na večeři podle toho, jesli tam mají batátové hranolky a domácí majonézu. 😀 Já nevím. Je to úchylka? 😀 To asi usuďte sami.
Každopádně recept na ty domácí lahodné hrancle se skořicí a paprikou najdete níže. Pořádně si je užijte. Garantuju, že vám budou chutnat.
Pokud se vám video líbí, nezapomeňte ho sdílet, lajkovat a odebírat můj YouTube kanál Detox chutne
Ingredience:
- batáty 2 ks
- mletá paprika 1 lžíce
- mletá skořice 1 lžička
- hrubozrnná sůl 1 lžička
- olivový olej 4 lžíce
- koriandr
Postup:
- Předehřejte troubu na 220°C tradiční pečení.
- Batáty očistěte od slupky a nakrájejte je na hranolky.
- Smíchejte v míse olivový olej, koření, sůl a hranolky tak, aby byla každá hranolka rovnoměrně portřená.
- Rozložte hranolky rovnoměrně na plech a dejte je péct do trouby zhruba na 25 minut.
- Nastříhejte nebo natrhejte na hranolky koriandr a podávejte.
Dobrou chuť. 🙂
Spoustu dalších video receptů najdete zde.
Vyzkoušejte například vegan smoothie bowl.
2 Komentáře
Ahoj Bára, recept vyzerá super chutne 🙂 Chcem sa spýtať, odkiaľ máš taký krásny podklad na fotenie? Jedlo na ňom vyzerá neskutočne 🙂
Ahoj Veru. Podklad je Kuchyňská linka u mojí maminky. Fotím a točím tam hrozně ráda. Na té tmavé vypadá jídlo strašně pěkně.
[…] Odkaz na celý recept najdete zde. […]