Dýňová polévka je jedním z mých nejoblíbenějších podzimních jídel. Její příprava je tak jednoduchá. Dýňovka ale zároveň působí vždycky stylově. Ráda skoro pokaždé měním její recept. Někdy přidávám jablíčka, někdy mrkev, jindy kurkumu a kokosové mléko. Máte vy svojí oblíbenou ingredienci?
- menší dýně hokaido
- lžička Ghí / kokosový olej
- jablko 1-2x
- cibule/malý pórek 1x
- zeleninový vývar
- hrstka tymiánu
- česnek
- kokosové mléko z plechovky
- sůl, pepř, dýňový olej
- Můžete přidat trošku čerstvého zázvoru a kajenský pepř
Na Ghí (přepuštěném másle) orestuji cibuli, přidám omytou a na kostky nakrájenou dýni. Osolím, okořením a podliju zeleninovým vývarem. Do hrnce přidám očištěná jablíčka, česnek a koření. Na závěr přidám kokosové mléko a bylinky. Když je dýně měkká, rozmixuji vše v mixéru.
Při servírování ozdobte dýňovým olejem, bylinkami a kokosovým mlékem.
Pro výraznější chuť můžete přidat čili nebo zázvor.
Dobrou chuť. 🙂
Vyzkoušejte další veganské a bezlepkové polévky zde.
Dosud žádný komentář