Na dýňové polévky různého druhu nedám dopustit. Dýně hokaido je zdravá, sytá i lehce stravitelná. Na podzim zahřeje a je raz dva hotová. Dýňový olej jí navíc dodá úžasnou ořechovo kořenitou chuť. Jediný problém je, že se nedá navařít dlouho dopředu. Člověku to nedá a musí prostě pořád ujídat. 🙂
Veganská polévka z dýně hokaido
Pokud se vám video líbí, nezapomeňte ho sdílet, lajkovat a odebírat můj YouTube kanál Detox chutne.
Ingredience:
- 1 dýně hokaido
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje Borges Extra Virgin
- 1 lžíce sušeného bio zeleninového bujónu
- 1/2 plechovky kokosového mléka
- dýňový olej
- dýňová semínka
Postup:
Na olivovém oleji Borges osmahněte cibulku a přidejte omytou (nemusí se ořezávat od slupky) nakrájenou dýni, lžíci zeleninového bujónu, špetku soli, pepř a 2 stroužky česneku. Vše zalijte půl litrem vody a nechte 20 minut vařit. Když je dýně měkká, ponorným mixérem vše rozmixujte. Nakonec přidejte ½ plechovky kokosového mléka a zamíchejte. Polévka je hotová.
Pro ještě mnohem lepší požitek opražte na pánvi dýňová semínka a ozdobte jimi polévku přímo na talíři. Semínka v polévce na závěr pokapejte trochou dýňového oleje a už si jen užívejte tu lahodnou chuť.
Tip: Pro extra chuť můžete přidat také trochu chilli nebo zázvoru. Já osobně polévku nejradši solím Flor De Sal – příchuť Srí Lanka.
Dobrou chuť. 🙂
1 Komentář
Nádherné fotky,zpracování a recept ♥