Goji salát s mangem a avokádem je skvělá varianta pro ty, kteří si chtějí dopřát lehkou večeři, milují sladkou chuť ovoce a zároveň si přejí dočerpat do těla co nejvíce vitamínů a výživných látek.
V receptu najdete jen samé zdravé v výživné ingredience. Chutnali jste už například jablečný balzámový ocet Goelles? Pro svou dokonalou chuť zraje celých osm let v dubových sudech.
Další zajímavou surovinou je goji nebo-li kustovnice čínská. Malé červené superfood. Chtěla jsem vám vypsat její léčivé účinky, ale je jich tolik, že by mi výpis zabral alespoň půl stánky a vás by to stejně nebavilo číst. 🙂 Prostě jí jezte a buďte rádi, že si jí v salátku dáte. 😀
Na 2 porce
Ingredience:
- baby spenát 80 g
- mango ½ kusu
- avokádo ½ kusu
- goji 2 lžíce
- rajče 1 ks
- hrubozrnná sůl špetka
- pepř špetka
- olivový olej 3 lžíce
- jablečný balsamico ocet Gölles 1-2 lžíce
Postup:
- V misce smíchejte olivový olej, balsamico, sůl a pepř.
- Přisypte baby špenát dobře jej promíchelte se zálivkou.
- Rajče zbavte jadernice, nakrájejte jej na kostičky a přisypte do salátu.
- Mango nakrájejte na kostičky a přidejte do salátu.
- Avokádo očistěte od slupky, zbavte pecky a nakrájejte ho na tenké plátky.
- Salát naservírujte, ozdobte plátky avokáda a plody goji. Ty nejlépe vyniknou, pokud je předem necháte minutu odstát trošce zálivky.
Dosud žádný komentář