Krémové polévky prostě miluju. Když nestíhám připravit velkou večeři, recept na hráškový krém se vždycky hodí.
Máta osvěží a nabudí unavené tělo. Hrášek je doslova vitamínová bomba. Díky vysokému obsahu vytamínů, železa, draslíku i vlákniny napomáhá správné funkci organismu a dodává tak tělu vitalitu i v náročných dnech.
Pokud se vám video líbí, nezapomeňte ho sdílet, lajkovat a odebírat můj YouTube kanál Detox chutne
Ingredience:
- 350 g mraženého sladkého hrášku
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- Lžíce olivového oleje
- Špetka majoránky
- Himalájská sůl
- 1 malá brambora
- hrnek zeleninového vývaru
- Krajíc celozrnného chleba
Postup:
Na olivovém oleji orestujte na drobno nakrájenou cibuli.
Přidejte na drobno nakrájenou oloupanou bramboru a na tenké plátky nakrájený stroužek česneku. Restujte zhruba 2 minuty.
Nechte si bokem trochu hrášku na závěrečnou ozdou a veškerý zbytek hrášku nasypte do hrnce.
Osolte, opepřete a ještě zhruba minutu míchejte v hrnci.
Poté vše podlijte vývarem a vodou tak, aby zelenina byla sotva ponořená. Jinak by byl krém moc řidký.
Vařte 3-5 minut tak, aby hrášek i brambora změkly, ale hrášek zároveň dlouhým vařením neztratil svou krásně zelenou barvu.
Nakonec polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
Na pánvi orestujte na půl rozkrojený krajíc celozrnného chleba.
Polévku naservírujte, ozdobte lístky čerstvé máty a pár kapkami ovesné smetany. Přiložte orestované topinky a podávejte.
Dobrou chuť. 😉
Vyzkoušejte další jednoduché videorecepty zde.
Například ten na veganský závin.
Dosud žádný komentář