Recept na Mrkvový proteinový dezert bez přidaného cukru jsem se naučila od Romči z blogu Na skok v kuchyni.
Její mrkvový proteinový dezert do skleničky nás doma totálně dostal. To musíte vyzkoušet! Stačí pár ingrediencí a máte hotovo (s minimem kalorií a maximem chuti). Všechny ingredience, kromě čerstvých, koupíte snadno například na stránkách Notino.cz v jejich sekci Zdraví.
Pro mě osobně je často problém, přijmou v běžné stravě dostatečné množství proteinu. Když hodně sportuji, čas od času si ráda pomůžu právě proteinovým práškem, který najdete i v receptu. Vybrat si můžete z nepřeberného množství druhů a značek. Do receptu jsme použili ten, který označím v ingrediencích, ale teď v těhotenství používám například veganskou verzi vhodnou přímo pro toto období.
Na 4 porce budete potřebovat
Ingredience na korpus
- mrkev – 120 g
- špaldová mouka – 40 g
- vanilkový protein – 30 g
- vlašské ořechy – ½ hrnku
- prášek na pečení – 1 lžička
- skořice – 1 lžička
- erythritol – 30 g (lze nahradit moučkovým cukrem)
- citrónová / pomerančová kůra – 1 lžička
- ovesné mléko – 50 ml
- vejce – 1 ks
- přepuštěné máslo – 20 g
Ingredience na krém
- polotučný tvaroh – 500 g
- vanilkový protein – 50 g
- citrónová / pomerančová kůra – 1 lžička
Ingredience na ozdobu
Postup
Mrkev nastrouhejte najemno.
V misce smíchejte mouku, protein, kypřící prášek, skořici, erythritol, citrónovou/pomerančovou kůru a nasekané vlašské ořechy. V druhé misce smíchejte mléko, vejce a povolené, rozteklé, přepuštěné máslo.
Tekuté suroviny smíchejte s se suchými a přidejte nastrouhanou mrkev. Vše promíchejte spolu do jemného těsta.
Pekáč nebo dortovou formu vyložte pečícím papírem, nalijte do formy těsto a pečte na 175 stupňů cca 20 minut.
Mezitím v misce smíchejte tvaroh, protein a citrónovou/ pomerančovou kůru.
Upečený korpus nechejte vychladnout a poté ho natrhejte do skleničky. Pokračujte vrstvou tvarohu a střídejte, dokud nebude sklenička plná.
Vrch sklenice ozdobte malinami a nasekanými pistáciemi.
Dobrou chuť!
Dosud žádný komentář