Po dlouhé době recept na pořádnou prasárničku. Není vegan, bez lepku a v některých nátěrkách najdete dokonce i cukr. Když ale ochutnáte, ani vám nebude hanba. 😀
Lívance jsem neskutečně jednoduché na přípravu a mix chutí kešu másla, tvarohu, malin a malinového octového želé je prostě…… !!!! To se snad ani slovy nedá popsat. 😀 Úplně bych se po tomhle mlsání utloukla. Pokud chcete překvapit lahodnou snídaní nebo dezertem kohokoli, kdo nemá žádná potravinová omezení, právě jste našli dokonalý recept. 🙂 Nebojte se nezvyklých ingrediencí. Právě kešu máslo a malinové octové želé celému receptu dodávají jeho jedinečnost a tak lahodnou chuť! Když něco po lívancích zbyde, rozhodně je využijete i jinde.
Ingredience:
pro 2 osoby
Lívance:
- 1 vejce
- špetka soli
- 2 lžíce agávového sirupu
- 130 g hladké mouky
- 250 ml mandlového mléka/ Nemléka
- 1 balíček kypřícího prášku
- 3 lžíce oleje
Postup:
Mouku, kypřící prášek, javorový sirup a špetku soli smícháme dohromady. Do směsi přidáme vejce, přilijeme olej a pomalu přiléváme mléko a šleháme metličkou. Já jako správný lenoch všechno jen naházím do smoothie mixéru a rozmixuju. 🙂 Z mixéru se těsto navíc snadno nalévá na pánev.
Lívance smažíme na pár kapkách oleje dozlatova.
Ingredience:
Na dochucení:
- kešu máslo R3ptile
- Hrst malin
- Plnotučný tvaroh
- Javorový sirup
- Malinové octové želé Golles
Postup:
- Položte na talíř nebo tác první lívanec a ten natřete plnotučným tvarohem.
- Na tvaroh položte druhý lívanec a natřete ho rozrmixovaným tvarohem s malinami a trochou javorového situpu.
- Položte třetí lívanec. Ten potřete kešu máslem.
- Nakonec vrch lívanců ozdobte lžičkou malinového octového želé a pár čerstvými malinami.
Když kus ukrojíte ze všech vrstev najednou, zblázníte se radostí. 🙂
Vyzkoušejte také další snídaňové recepty.
Například tapiokový pudink s mangem
1 Komentář
[…] jo. Kdo by je nemiloval. Zkouseli jste ale už můj poslední recept na Nejlepší lívance na světě? Recept je plný nezvyklých ingrediencí, jako jsou kešu máslo a malinové octové želé. […]