Overnight oats, tedy ovesné vločky, které se nechají změknout přes noc v lednici jsou poslední dobou mojí oblíbenou zdravou snídaní. Zkoušeli jste už někdy příchuť saltem caramel? Není to sice úplně nejdietnější varianta, ale je tááák dobrá. 🙂
Ingredience na základ:
jemné ovesné vločky – 1 hrnek
ovesné mléko – půl hrnku
skyr/řecký jogurt – 2 lžíce
mandlový krém – 2 lžíce
javorový sirup – 1 lžička
himálajská sůl – špetka
chia semínka – 1 lžíce
Karamelový topping:
skyr/řecký jogurt – 4 lžíce
mandlový krém – 2 lžíce
javorový sirup – 1 lžička
himálajská sůl – špetka
Postup:
Smíchej v misce ingredience na základ ovesné kaše a přesuň vše do dvou velkých sklenic.
Smíchej v misce ingredience na topping s příchutí slaného karamelu. Nanes topping navrch vloček do sklenic.
Nechej přes noc odstát v lednici. V případě jemných ovesných vloček stačí i dvě hodiny v lednici, aby vločky krásně změkly a chutě se spojily.
Na závěr můžeš ozdobit dle chuti. Například chia semínky, kokosovými lupínky nebo praženými oříšky.
Dobrou chuť. 🙂
Dosud žádný komentář